CEE-BEE-DEE #Awesume?

Vad är awesome? Hampaolja är awesome! Och varför tycker vi det? Jo, det ska vi berätta …

Vad är hampaolja för något undrar du nu säkert. Hampaolja är ett naturligt kosttillskott och dessutom så är det även EU-godkänt. Detta tillskott innehåller något som kallas för cannabinoider och den mest förekommande av dessa är CBD, eller cannabidiol som det är förkortning av. Förutom cannabinoider så innehåller hampaolja även ämnen som terpener och flavanoider. Av hampa gör man även så kallat CBD-olja som är ett awesome kosttillskott både för människor och djur!

Det här kanske gjorde dig ännu mer förvirrad om du inte råkar vara biolog eller botanist eller något sånt där som vi flesta inte är. Vi ska försöka förklara lite mer vad alla dessa främmande ord är för något, men om vi inte gör det tillräckligt bra så kan ni läsa mer om detta på sajten nedan.

Molekyler THX CBD-Olja

Bild hämtad från modernatur.se

 

Vad är cannabinoider? Om inte bilden ovan gjorde dig lite klarare så är cannabinoider en samling av ämnen som finns i denna awesome hampaplanta. Dessa är faktiskt det som hampaolja och CBD-olja huvudsakligen består utav, och inte en massa annat onödigt – det är naturligt helt enkelt! De två cannabinoider som finns i dessa oljor är fyto-cannabinoider (fyto betyder att det kommer från en växt), och endo-cannabinoider som är något som kroppen själv producerar via det endocannabinoida systemet (endo betyder att det kommer från det inre, kroppen alltså).

Jaha, men för oss som inte är biologer eller botanister, kan vi förklara varför detta skulle vara så bra för mig då? Som vi nämnde tidigare så innehåller hampaväxten något som kallas för endo-cannabinoider som hjälper till med balansen och hälsan i det så kallade endocannabinoida systemet. Detta är ett signalsystem som genom dessa cannabinoider och receptorer reglerar, modulera och skyddar våra kroppar – ett stort biologiskt system (för att underlätta det för oss själva och för er så kommer vi framöver att skriva ESC istället). ESC kan även hjälpa till med immunförsvaret och nervsystemet, och ett välfungerande ESC är viktigt för att en människa ska må bra och fungera normalt.

Hur hampaolja och CBD-olja då fungerar på ESC är för att denna lilla produkt innehåller cannabinoider som tas upp av de receptorer som finns utspridda lite varstans i våra kroppar. När vi konsumerar hampa så aktiveras kroppens endocannabinoida system genom de fyto-cannabinoider som finns i oljan, alltså de som kommer från själva växten. Och svårare än så blir det faktiskt inte! Med en så enkel produkt producerad från vår moder natur så kan du må bättre än aldrig förr! Balans är ju viktigt, och balans är awesome.

Men, nu är det säkert mer än en person därute som har kopplat ihop cannabinoider med ett ord som låter kanske lite mer bekant: cannabis. Betyder detta att hampaolja verkligen är lagligt? Ja, det är det faktiskt! Annars så skulle vi inte rekommendera det. Dessa produkter är tillverkade från EU godkänd industrihampa och anses vara ett kosttillskott eller livsmedelsprodukt, det är alltså varken farligt eller olagligt. Dock så är det förutsatt att produkten innehåller sig inom ramarna, och det betyder att produkten ska vara utvunnen av EU-godkända industrihampa och även ha en THC Halt under 0,2% (gå till modernatur för mer information om detta).

Har ni nu hajat varför hampa är så awesome? Med en så enkel grej som att inkludera hampaolja eller CBD-olja i sin dagliga kost så kan ens välmående bli så mycket bättre, och allt är helt naturligt dessutom. Hampa gör dig till en awesome människa!

Vi rekommenderar er att köpa era oljor hos en trovärdig återförsäljare som modernatur.se.